17.9 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Zašto je Krakov najbolja destinacija za jesenji i zimski siti brejk?

Krakov je jedan od najstarijih gradova u Poljskoj i prepun je arhitektonskih bisera, po čemu je u stvari i najpoznatiji. Međutim, malo ko zna da je Krakov i poljska prestonica gastronomije, grad u kom se “kuva” hrana za svačiji ukus. Popularnost ovog grada se ne završava tu, jer je on zaista spreman da turistima ponudi sve najbolje što ima

Ako tražite jeftinu destinaciju za siti brejk kojoj ne nedostaje atrakcija, Krakov bi bio idealan odgovor. Brojne znamenitosti, i kulturno-istorijska blaga od renesanse do secesije koje poseduje, i pristupačan i sadržajan odmor, sve to je uticalo da Krakov postane najbolja destinacija za jesnji i zimski siti brejk.

Internet stranica DiscoverCars.com objavila je su svoju godišnju listu najboljih destinacija za jesenja i zimska putovanja po Evropi. Na toj listi je Krakov već treću godinu zaredom na vrhu, na drugom mestu se nalazi Prag, a na trećem Brisel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⚜ Miasto Kraków ⚜ (@moj_krakow)

Krakov je jedan od najstarijih gradova u Istočnoj Evropi, i ima mnogo toga da ponudi putnicima sa ograničenim budžetom. U njemu osim pristupačnog smeštaja, postoje i razne mogućnosti za najukusniju hranu.

Krakov ima bogatu istoriju i očuvanu srednjovekovnu arhitekturu, što mu daje jedinstvenu atmosferu zimi. Stari grad, koji je na Uneskovoj listi svetske baštine, postaje još lepši prekriven snegom, a zima dodatno naglašava mističnost dvorca Vavel i stare gradske ulice.

U gradu postoji puno barova, restorana, i on nudi dosta povoljne cene iznajmljivanja automobila i boravka u hotelima. Dosta su jeftinije i ulaznice za muzeje, a atrakcije su lako dostupne turistima. Iako je već afirmisan kao vrhunska destinacija za siti brejk, u njemu nema gužvi, pa nudi zaista najbolju vrednost za novac.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Zimi, Krakov poprima posebnu romantičnu atmosferu, pogotovo u večernjim satima kada su ulice osvetljene svetiljkama i ukrasima. Idealno je mesto za parove koji žele zimski beg u neko magično i romantično okruženje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -