10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Da li se u globalnoj krizi mogu stvoriti nova radna mesta i zanimanja?

COVID-19 je bio poguban za dosta radnih mesta u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, ali to nije uticalo na volju i energiju ljudi da iz najgoreg izvuku najbolje, pa su stvorena neka nova zanimanja i poslovi

Koronavirus je zaista desetkovao ne samo hotelijerstvo, već je globalno ugrozio privredu čitave planete, i mnoga radna mesta i zanimanja su dovedena u pitanje. Hotelijeri su morali da se prilagode, i kako bi ostali u poslu, i kako bi svoje poslovanje prilagodili aktuelnim trendovima, stvorena su nova zanimanja i profesije. Interesantno je da ova industrija, bar na zapadu, čak zapošljava nove ljude.

Uglavnom sva nova zanimanja vezana su za održavanje higijene i za sprovođenje novih i strogih higijenskih protokola, kako bi i gosti i zaposlni bili sigurni. Dosta hotela, računajući i Hyatt Regency Monterey Hotel & Spa u Sjedinjenim Državama, zapošljavaju ljude koji će biti zaduženi za takozvano “forenzičko” čišćenje svih prostorija, što je ujedno novi standard u hotelijerstvu.

Osim higijene, dobar deo novih poslova se odnosi i na održavanje socijalno odgovornih uslova na bazenima, u prostorijama hotela, kao i na svim površinama na kojim borave gosti.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -