23.4 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Otvoren Bacco, fajn dajning restoran u hotelu Grand na Kopaoniku

Da li se sećate kada ste nešto probali prvi put? Kada ste prvi put stali na skije, probali vrhunsko vino, prvi put osetili sneg kako se topi na licu, dok se kupate u toplom bazenu na otvorenom? Da li se sećate vatrometa ukusa koji eksplodira na nepcima, uživanja u jedinstvenoj kombinaciji suptilnih aroma i ukusa cigare sa kojima mogu da se porede samo najfinija vina

Sada, u hotelu Grand na Kopaoniku probajte vaše novo iskustvo, koje se zove Bacco. Novi a la carte Fine dine & drink restoran odgovor je na potrebu uske ciljne grupe hotela Grand, ali i samog Kopaonika kao najposećenije turističke destinacije. Nešto inovativno i izazovno u svakom smislu je ovoj planini potrebno. Ime restorana je nastalo od reči Bacchus – bog vina, i tobacco kao uživanje u posebnim trenucima. Ovaj restoran predstavlja krunu ugostiteljskog umeća i gastronomske kreativnosti hotela Grand.

Sa sedamdeset sedećih mesta u ambijentu kojeg čine prefinjene linije i detalji koji odišu diskretnim luksuzom, restoran se nedvosmisleno izdvaja od sveukupne ugostiteljske ponude na Kopaoniku, ali i van njega. Svojim gostima nudi autentično iskustvo i neponovljivo gastronomsko-hedonističko putovanje koje počinje na samom ulasku u restoran za čiji enterijer je zadužen Aleksandar Šavikin, srpski arhitekta postmodernista i dobitnik nekoliko nagrada iz oblasti arhitekture. Koncept restorana osmišljen je za one koji su sa istančanim ukusom prema hrani, piću i sofisticiranim detaljima u potpunoj sinergiji. Za neponovljivo gastronomsko iskustvo i zaštitni znak restorana – Five Sensese Menu, zaslužan je šef kuhinje Milorad Gavrilović u saradnji sa Kempinski timom kuvara, a uz pomoć Head Chef de Rangova koji su se proslavili u najboljim svetskim fajn dajning restoranima od kojih su mnogi ovenčani Mišlenovim zvezdicama.

Francuska kuhinja u fuziji sa elementima mediteranske i azijske i najkvalitetnijim sastojcima iz celog sveta, naglašavaju sveže pripremljena jela i upotpunjuju gastronomski užitak. Istančani detalji poput kavijara, izvanrednih cigara, vina, konjaka, u velikoj meri prisutan performans završne pripreme hrane pred gostom, zatim privatni vinski podrum sa vrhunskom selekcijom i tehnologijom sazrevanja vina koja određenim etiketama daje dodatnu vrednost nakon izvesnog vremena, kao i fantastična atmosfera uz zvuke dobre muzike i provod sa stilom, samo su neki od razloga zašto će Bacco postati novi sinonim za hedonizam.

Umeće življenja je izazov za odabrane, posetite Bacco i uverite se!

Foto: Vladimir Miladinović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -