17.1 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Aleksandar Velimirović, direktor turističke agencije Deus Travel

Većina nas uživa u putovanjima i posebno sada kada su tako teško dostupna, postajemo svesni da predstavljaju veoma značajan deo naših života. Maštajući o prošlim ili budućim avanturama na egzotičnim destinacijama, kulturnim i istorijskim znamenostima ili jednostavno o porodičnom odmoru na planini i moru, dobijamo neophodnu motivaciju i snagu da se uhvatimo u koštac sa nedaćama u životu i krenemo dalje. Ipak, ne treba zaboraviti one, koji žive od toga i za to da naši snovi postanu stvarnost. Jedan od takvih posvećenika je Aleksandar Velimirović, direktor novosadske turističke agencije Deus Travel, koga smo ovim pitanjima prebacili na drugu stranu, u ulogu putnika u kojoj se takođe izvrsno snašao. Moram da priznam da nisam ni sumnjao

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
AV: Nikada nemojte odustati od svojih snova i ciljeva. Uvek pratite svoj put, jer, da ih ne možete ostvariti, ne biste ih ni sanjali. Granice su tamo gde ste ih vi postavili. Ako želite da budete uspešni u svemu što radite, prvo morate da sanjate. Ovo sve podrazumeva da ste po opredeljenju optimista, a optimista je onaj koji sve radi sa verom i sa nadom. Ako ništa drugo živećete duže, jer optimisti u proseku žive duže od pesimista.

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
AV: Za mene idealan odmor predstavlja vreme koje provodim sa svojom porodicom i prijateljima. Uživam u tome da za porodicu i svoje najbliže prijatelje kreiram putovanja u mesta i zemlje koje ćemo obići. To je pre svega aktivan odmor, pošto podrazumeva što više obilazaka i aktivnosti na destinacijama koje obilazimo.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
AV: Bakina ili domaća kuhinja je ona na kojoj sam odrastao i koju bih svakako stavio na prvo mesto kada je moja omiljena hrana u pitanju. Na drugom mestu, to je svakako mediteranska kuhinja koja obiluje specijalitetima koje obožavam.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
AV: Pored garderobe i ostalih osnovnih stvari, to su svakako fotoaparat i kamera. Volim fotografiju tako da na sva putovanja nosim fotoaparat i kameru. Uživam u tome da posle određene vremenske distance kroz fotografije doživim nove utiske sa prošlih putovanja.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
AV: Voleo bih u nepoznato da otputujem Transsibirskom železnicom. Verujem da je ovo jedinstvena avantura koja se ne može doživeti ni u jednom drugom kraju sveta kada je putovanje železnicom u pitanju. Vožnja najdužom kontinuiranom prugom na svetu koja se pruža tačno 9.258 km od Moskve do Vladivostoka, predstavlja neverovatan doživljaj. Putuje se kroz osam vremenskih zona i traje sedam dana (osim ako se ne zaustavite na nekoj usputnoj destinaci). Pejzaž koji protiče pred očima je dovoljan razlog za višednevno odsedanje u skučenim kupeima, ali ono što bi stvarno trebalo da obogati iskustvo jeste interakcija sa drugim putnicima, kako samim Rusima tako i entuzijastama iz svih delova sveta. Ovo bi trebalo da je putovanje svih onih koji putuju radi uživanja u samom putovanju, kao i za sve one koji veruju da je stizanje do cilja jednako zabavno kao i dostizanje cilja.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -