6.2 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Mistika južnog crnogorskog primorja

Ulcinj je neverovatna kombinacija lepote prirode i vrednog rada čoveka koji je ovde vekovima stvarao samo svoje najbolje, pa i ne čudi činjenica da ga turisti prosto obožavaju

Ulcinj je najpoznatiji po svojim dugim peščanim plažama, stogodišnjim maslinjacima i bogatoj mediteranskoj vegetaciji. Ovo je delimično tačno, imajući u vidu da je to samo mali deo njegove lepote.

Mistika južnog crnogorskog primorja (2)

Geografski položaj i bogatstvo prirode oduvek su privlačili brojne civilizacije i kulture koje su ovde ostavile svoj trag. Upravo to, zbližavanje različitih kultura, koje se može videti čak i danas, najveći je blagoslov kulturnog identiteta i nasleđa ovog dela Crne Gore. On se svakodnevno oseća u gastronomiji, običajima i spremnosti stanovništva da bude potpuno otvoreno prema svima.

Ulcinj je najjužniji grad na obali Crne Gore. Prema predanju, njega su osnovani Iliri negde u 5. veku pre nove ere. Zbog svog strateškog položaja bio je meta brojnih osvajača, ali je uprkos tome uvek ostajao nekako svoj. O bogatoj istoriji svedoči i Stari grad Ulcinj, jezgro kulturno-istorijske baštine ovog kraja.

Mistika južnog crnogorskog primorja

Svakako najpoznatiji turistički sadržaj je dugačka peščana plaža, koja u kombinaciji sa sa čistim morem, rekom Bojanom i Šaskim jezerom, čini ovaj deo zemlje neverovatno lepim. Dužina plaže iznosi čak 12 kilomatara i podeljena je na nekoliko odvojenih plaža, od kojih svaka nosi egzotičan naziv, Kopakabana, Tropikana ili Neptun, i to je jedna od nadužih peščanih plaža u Evropi.

Ulcinj je poznat kao destinacija za porodične odmore, ali je zbog bogatog noćnog života primamljiv i nešto mlađoj populaciji. Brojni kafići i klubovi duž obale uvek su puni veselih ljudi, pa se u svakom trenutku može naći zabava za sve uzraste, bilo da želite odmor na ležaljkama na plaži, bilo na podijumu u diskoteci. Ovaj grad je uvek znao da bude dobar domaćin.

Mistika južnog crnogorskog primorja (4)

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -