12.6 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Aranžmani u Egiptu nerealno skupi?

Egipat je kao turistička destinacija građanima Srbije prošle godine bio možda i najbolji izbor, posebno zbog globalne pandemije i nemogućnosti da se ode bilo gde, a na kraju i zbog pristupačnih cena. Kakva je situacija ove godine?

Građani Srbije su birali Egipat za letovanje, najviše zbog povoljnih cena, i zbog činjenice da im je ulazak u zemlju bio slobodan, bez obaveznog PCR testa ili karantina. Turizam je u ovoj zemlji doživeo procvat, ali sa rastom turističkih dolazaka rasle su i cene, i najavljeno je da će dodatno biti povećane.

Turistički aranžmani su sada, ne svi ali takav je trend, skuplji za 20% nego što je to bio slučaj prošle godine, što bi za istu desetinaciju, hotel, uslugu i broj dana bilo poskupljenje i do 200 evra po osobi. Razlog je jednostavan, kako ističu u turističkim agencijama, svi aranžmani su prošle godine zbog situacije sa koronavirusom bili dosta jeftini.

Skuplje cene će svakako uticati na turiste da razmisle još jednom, koliko se letovanje u Egiptu isplati, i da li je to ono što žele, posebno zbog činjenice da se u zemljama u regionu može takođe lepo odmoriti, a tu su u blizini, praktično u komšiluku.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -