20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Aruba, ostrvo sunca

Kažu da oni koji jednom posete Arubu, postaju emotivni zatočenici ovog nestvarnog ostrva do kraja života. I zaista, Aruba i statistički ima najviše turista „povratnika“ od svih ostrva u Karipskom moru. Razloga za ovaj podatak ima dosta, ali je verovatno dovoljno pomenuti predivno vreme, gostoljubive domaćine i prihvatljive cene

Aruba je jedno od ostrva koje se nalazi u južnom Karipskom moru, na samo 25 km od venecuelanske obale i zajedno sa Holandijom, Svetim Martinom i Kurasaom čini Kraljevinu Holandiju. Već samo ime glavnog grada, Oranještad ili „narandžasti grad“ govori da su ga podigli Holanđani. Prestonica Arube nudi bogat i intenzivan noćni život uz mnošto zabave u lokalnim klubovima i restoranima. Iako izuzetno malo ostrvo, Aruba je prepuna suprotnostima. Severozapadna obala ostrva, na primer, ima nestvarne plaže sa belim peskom i toplo tirkizno more, dok nasuprot tome jugoistočnim delom dominiraju neobične stene oblikovane pod uticajem vetra i nemirnog mora.

Aruba ima najviše sunčanih dana na čitavom arhipelagu. Prijatna suva klima tokom cele godine, sa blagim tropskim povetarcem i prosečnom temperaturom od oko 28 stepeni Celzijusa, predstavlja pravi raj, bez obzira da li želite da ga konzumirate ispod kokosovih palmi, u ludom noćnom provodu ili volite da oprobate sreću u nekoj od brojnih kockarnica.

Orlova plaža na Arubi važi za jednu od deset najlepših na svetu, a na njoj možete videti i prelepe flamingose. Za ljubitelje morskih avantura, otkrivanje podvodnog sveta ronjenjem ne može da se uporedi ni sa čim na svetu, dok su onima sa manje adrenalina na raspolaganju izleti brodovima sa providnim dnom ili hranjenje riba u morskim parkovima. Pored toga, Aruba nudi mnoštvo sportskih aktivnosti kao što su surfovanje, paraglajding i golf.

Inače, prilikom planiranja ovakvog putovanja poželjno je zaključiti polisu putnog osiguranja koje štiti osiguranike od nepredviđenih neprijatnosti, nezgoda ili bolesti. Mi vam predlažemo Triglav putno osiguranje o kome više možete saznati ovde.

Arubu krasi bujna vegetacija, a najrasprostranjeniji su kaktusi aloe i jedinstveno drveće „Divi-Divi“. Na ostrvu se nalazi veliki broj umetničkih galerija, a ljubitelji muzike imaju prliku da uživaju u brojnim festivalima i karnevalu. I na kraju šta reći osim „Bonbini“, što na lokalnom jeziku „Dobro došli“.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -