4.2 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Zatvorski kotel bar Alkotraz

Alkotraz je koktel bar u zatvoru u kom je zapravo poželjno prokrijumčariti svoje piće, samo treba paziti da čuvari ne primete jer u tom slučaju ostajete bez njega

Prvi londonski koktel bar napravljen u zatvorskom stilu je otvoren 2017. godine, i ima izuzetno zgodno ima, Alkotraz. Svaka slučajnost za imenom je namerna, i radi se o baru u kom je dozvoljeno doneti svoje piće, jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primete čuvari. Sva pića koja unesete se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete zatvorska odela i u svom piću uživate u zatvorskim ćelijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alcotraz Penitentiary (@alcotraz_uk)

Bar je inspirisan čuvanim zatvorom Alkatrazom, a odjednom može da primi 30 do “zatvorenika”. U baru nema menija, i sve se služi u metalnim zatvorskim čašama kako čuvari ne bi znali šta koji zatvorenik pije.

Alkotraz u suštini zahteva od zatvorenika da budu što kreativniji u pokušajima krijumčarenja pića, kako bi iskustvo u baru bilo što autentičnije i zanimljivije. Ulaznica košta 30 funti, a piće placate sami, odnosno donosite sa sobom. Danas ovih barova ima u nekoliko gradova u Velikoj Britaniji, i izuzetno su popularni.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -