22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Češka za početnike, Češki Krumlov

Rečni meandar i stenovite padine na kojima je smešten dvorac najvažniji su elementi u regionu, i oni sa izuzetno slikovitim krajolikom definišu impresivnu i urbanu kompoziciju istorijskog jezgra grada

Češki Krumlov se nalazi na jugu regije Bohemija, blizu granice sa Austrijom. Glavna turistička atrakcija u ovom kraju je veličanstveni dvorac Krumlov koji se nalazi u središtu grada, i on se zbog svoje istorije i značaja nalazi na Uneskovoj listi.  Dvorac je zaista fascinantan, i sa njega se pruža neverovatan pogled na dolinu.

Istorijsko središte grada je izvanredan primer malog srednjovekovnog grada čije je graditeljsko nasleđe ostalo netaknuto zahvaljujući položaju tokom više od nekoliko vekova. Osnovan je u srednjem veku i doživeo je renesansne i barokne transformacije, a kako je ostao autentičan, zadržao je svoj originalni raspored uličica i trgova.

Češki Krumlov je dovoljno mali da ga možete upoznati u jednodnevnom izletu pešice, a turisti ga obozavaju zbog izuzetno očuvane arhitekture koja datira iz perioda od 14. do 17. veka.

Postoje brojne turističke ture iz same Češke, ali i iz obližnje Austrije, dozvolite sebi da ga upoznate. Istražite znamenitosti, muzeje, galerije, ili samo besciljno lutajte ulicama ovog lepog mesta, upoznaćete jedan fotogeničan i pre svega prijateljski gradić.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -