12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Kupres – manje poznata skijaška idila u regionu

Kupreška visoravan privlači puno turista svake godine, i posebno je atraktivna zimi, jer tada postaje tradicionalno mesto okupljanja svih skijaša u regionu

Kupres se nalazi na zapadu Bosne i Hercegovini na 1.250 metara nadmorske visine. Njega definiše oštra planinsko-alpska klima koja obezbeđuje čak 5 meseci snega godišnje, što ga čini idealnom destinacijom za skijaše i sve ljubitelje zimskih sportova.

Ova planina je raj za ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom. Najpopularnije aktivnosti su skijanje, vožnja žičarom ili vožnja motornih sanki van uređenih staza. Svi sadržaju su prilagođeni svim uzrastima, pa je planina idealna i za porodične odmore.

Pored svoje prirodne lepote i rekreacijskih mogućnosti, Kupres takođe ima kulturno-istorijski značaj. Ovo područje je naseljeno vekovima, i postoji dosta istorijskih lokaliteta i znamenitosti za istraživanje, uključujući drevne ruševine i tradicionalna sela.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Na Kupresu možete uživati u svemu što jedna planina zimi može da ponudi, u netaknutoj prirodi, čistom vazduhu, ali i domaćim specijalitetima koji se spremaju u brojnim ugostiteljskim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -