7.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Zima „letuje“ na Crnogorskoj obali

Ptice selice čim zahladi lete ka toplijim krajevima i idu za suncem. Za one koji poput tih ptica vole da zimski sunčan dan bude i topao u ambijentu gde preovladavaju nijanse plave i zelene, a ne moraju da dugo putuju na jug, predlažemo zimski odmor na Crnogorskom primorju. Izmestite se i vi iz sivila smoga gradova, grča od hladnoće, ostavite debelu i tešku zimsku odeću, obavezno ponesite kupaći i ukoračite u ležernu toplu atmosferu na Crnogorskoj obali

Zimska scenografija na Crnogorskoj obali će vas iznenaditi. Zapazićete mnogo toga što u letnjim gužvama niste videli ili niste imali dovoljno vremena iako ste tu letovali. Verujte, zimski doživljaj je i na istom mestu sasvim drugačiji i lep. Zima na moru spava, ali život pored mora je itekako lep, živahan i zanimljiv. I dalje je more plavo, nebo najčešće vedro, zelene se brda koja se penju uz planine do snežnih vrhova Orjena, Rumije, Lovćena… Prirodna aromaterapija. U februaru, kad na obali cvetaju mimoze, skijanje na planinama je još u jeku. Dešavalo se da se turisti u istom danu okupaju u moru i skijaju na nekoj planini u Crnoj Gori.

Na primorju je zimi prelepo. Ukazaće se pred vama drugačije slike i boje, pokazaće se život onakav kakav je zaista na moru. Tišina i šum talasa vodiće vas u duge šetnje, u neke crkve, palate i muzeje, a svetla noći na tihoj obali, podstiču romantiku i zov su za posetu restoranima sa morskim specijalitetima na meniju, dobrim vinima i lepim enterijerima. Na molu ćete pričati s ribarima o ribarenju i ulovu, meštani će vam otkriti recepte specijaliteta u kojima ste u restoranima uživali, ponudiće vas vinom koje su s posebnom pažnjom za sebe i prijatelje spravljali, a možda ćete se i družiti na feštama i karnevalima i osetiti kako pulsira život na obali…

Koristeći neiscrpne blagodeti Mediterana, sa puno entuzijazma i ljubavi, ali i znanja o potrebama gostiju koji žele potpun ugođaj i uživanje za sva čula uz sve udobnosti 21. veka, na Crnogorskom primorju je poslednjih godina bukvalno procvetala usluga wellnes i spa programa u hotelima. Vodeći svetski brend u toj oblasti je u novom rizortu u Boki otvorio svoja vrata i zajedno sa svim ostalim ponudama hotela na primorju doprineo da Crna Gora postane definitivno jedna od najpoželjnijih wellness destinacija u Evropi. Zamislite sebe na balkonu apartmana u Boki, u đakuziju odakle, dok se telo opušta i uživa u toploti, posmatrate more, do kog je manje od deset metara. Ili, kad je vedro nebo, večernje opuštanje na toj istoj terasi u đakuziju dok udišete friški morski vazduh – ugođaj koji kategorizujemo sa milion zvezdica. U hotelima su gostima na raspolaganju različiti sadržaji upotpunjeni okrepljujućim tretmanima, korišćenje bazena, unutrašnjih i spoljnih, moderno opremljene fitnes sale… Hoteli su u potpunosti stavili akcenat na wellness i spa ugođaj, nadmašujući jedan drugi u kvalitetu usluga i sadržaja. Sve vrste sauna, masaže, programi sa ciljem poboljšanja opšteg zdravlja sa medicinskim osobljem i na nekim mestima i pridruženim ne samo masažnim i salonima lepote već i mini klinikama što već spada i u sferu zdravstvenog turizma. Ali, wellness i spa turizam je itekako razvijen u Crnoj Gori, nastao kao odgovor na potrebu gostiju koji žele da se odmore u prirodnom ambijentu, ali da ostatak vremena provedu na maksimalno prijatan, opuštajući i po zdravlje delotvoran odmor, rekreaciju i relaksaciju. Većina wellness i spa prostora u hotelima „gleda“ na more, i taj umirujući zvuk i mirisni vazduh unutra i pogled na morske prizore spolja, su zaista momenti kada se postiže sklad svih čula koja se na tom mestu vraćaju u prirodan balans, zdrav poredak, a telo dovodi u bolju fizičku formu. Povećava se nivo energije, poboljšava san, popravlja raspoloženje. Birajte od klasičnih, svetskih brendiranih wellness i spa programa, do najboljeg originalnog hamama u Starom Baru. Sve to imate od Ulcinja do na kraj Boke. Taj wellness i spa ugođaj spojen sa šetnjom pored mora, obilaskom kulturno istorijskih spomenika ili gradova na obali u kojima niste bili, naročito starih delova tih gradova, mnoštva verskih objekata sa interesantnim stilovima gradnje i arhitektonskim obeležjima, kula, bedema, muzeja, uz uživanja u restoranima i konobama duž obale u primorskim specijalitetima, odličnim maslinovim uljima i vinima, predstavlja iskustvo kome se ne može odoleti.

Utoplite primorjem svoju zimu, ugodite sebi, i vratite se kući lepi i moćni u osveženoj prirodnoj lepoti i dobrom zdravlju – kao moćne ptice. A na Crnogorsko primorje iz Beograda u Tivat slećete za jedan sat, najkraćim letom do leta u zimi, sa – Air Montenegro.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -