29.8 C
Belgrade
nedelja, jul 14, 2024

Odlična turistička sezona u Herceg Novom

Turistički radnici u Herceg Novom mogu biti zadovoljni letnjom turističkom sezonom, bar za sad, imajući u vidu da se vrhunac sezone očekuje tek sredinom jula i početkom avgusta

Na samom početku leta zabeležena je odlična turistička sezona u Herceg Novom. U ovom gradu u Crnoj Gori je do sada ostvareno 41% turističkog prometa u odnosu na 2021. godinu, i trenutno tamo boravi 18.837 gostiju.

Od ukupnog broja gostiju, oko sedam hiljada turista smešteno je u hotelskom, dok ostali borave u privatnom smeštaju. U auto-kampovima odmara 47 gostiju, dok u hostelima za sada nema prijavljenih.

Prema podacima TO Herceg Novi, najviše gostiju ima iz zemalja regiona, što je i očekivano. Stranih turista ima tačno 18.052, i domaćih 785.

Popunjenost hotela je na relativno visokom nivou, i ukoliko  prilike dozvole, rezultati će biti dosta bolji nego što je to bilo očekivano na početku ove turističke sezone.

Crnogorska lepotica Lukavica. saznajte više.

Herceg Novi je jedan od najposećenijih gradova na crnogorskom primorju i destinacija gde se može sresti puno turista iz Srbije. Najpoznatiji je po mimozi i bujnom zelenilu, ali i takođe i po tvrđavama i brojnim stepeništima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -