19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Austrija među najmanje prijateljskim zemljama sveta prema strancima

Stranci u Austriji kažu da ova zemlja nudi neverovatan kvalitet života, ali sa dosta neprijateljskim stanovništvom. To se najviše ogleda u odnosu prema ljudima koji se doseljavaju u tu zemlju, Austrijanci teško sklapaju nova prijateljstva

Austrija se našla među najmanje prijateljskim zemljama sveta prema strancima. Ova zemlja je zauzela 24. mesto od 52 destinacije u istraživanju Expat Insider 2022. koje je objavio InterNations. Ova alpska zemlja se nalazi na trećem mestu po kvalitetu života, ali zaostaje kada su u pitanju prijateljski odnosi sa stranim državljanima.

Austrija se nalazi na trećem mestu u svetu zahvaljujući dobro uređenom društvu i sistemu. Ona se nalazi odmah iza Španije i Tajvana u kategorijama putovanja i tranzit, zdravlje i dobrobit i okolina i klima.

Međutim, Austrija je zauzela 49. mesto od 52. mesta u “Indeksu lakoće naseljavanja”. Austrija je jako nisko rangirana u dve kategorije, među 10 najnižih zemalja sveta. Nalazi se na 51. mestu za lokalno prijateljstvo i na 47. za dobrodošlicu. Svi ispitanici, strani državljani se slažu u jednom, treba dugo vremena da se tu steknu lokalni prijatelji.

S druge strane, stranci daju izuzetno visoke ocene i za prirodno i urbano okruženje. Prema anketi, postoji dobra dostupnost svih destinacija i usluga, svi se slažu da su sadržaji iznad svetskog proseka. Osim dostupnosti, oni hvale i stepen očuvanja svih kulturno-istorijskih i prirodnih dobara.

Partizanska bolnica Franja, saznajte više.

Prema rezultatima istraživanja, najbolje destinacije za strance i naseljavanje su Meksiko, Indonezija, Tajvan, Portugal, Španija, UAE, Vijetnam, Tajland, Australija i Singapur.

Najgore destinacije su Kuvajt, Novi Zeland, Hong Kong, Kipar, Luksemburg, Japan, Južna Afrika, Turska, Italija i Malta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -