16.1 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Najromantičnija staza na svetu

Čuvena italijanska „staza ljubavi„ je ponovo otvorena za turiste nakon više od jedne decenije. Lokalne vlasti žele da ponovo dočekaju turiste u starom okruženju ali sa jednom novom, održivijom pričom

U Italiji je ponovo otvorena najromantičnija staza na svetu, put koji povezuje Riomađiore i Manarolu. Lokalne vlasti žele da pokrenu odgovorni turizam na ovoj ruti koja vijuga kroz obalnu oblast Činkve Tere.

Kako Italijani kažu, ljubav je ponovo u vazduhu, jer se jedna od najpoznatijih pešačkih ruta na svetu ponovno otvara. Poznata kao najromantičnija šetnja na svetu Via dell’Amore ili „Staza ljubavi“ zatvorena je još 2012. godine nakon što je pokrenuto klizište, kada je povređeno četvoro turista, navodi Euronews.

Nakon opsežne obnove, trebala bi biti u potpunosti otvorena u julu 2024. Prva deonica pešačke rute dočekuje turiste već od 30. septembra. Ruta duga 1 kilometar vijuga oko niza od pet sela koja čine Činkve Tere. Ova staza „grli“ obalu odakle se pruža prelep pogled na krajolik i more.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Izgrađena je tokom modernizacije železničke pruge između Đenove i La Specije početkom 20. veka. Staza je isklesana u tvrdoj steni koja se nadvija nad morem i legenda kaže da je postala mesto susreta ljubavnika iz dva grada. Stazu možete obića za oko pet sati, a podeljena je na četiri različite deonice.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -