9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Deset godina Er Srbije

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, obeležava deset godina od 26. oktobra 2013. kada je pokrenuta pod novim imenom i sa novim vizuelnim identitetom. Tokom prve decenije, u potpunosti je transformisano poslovanje kompanije

Udvostručen je broj destinacija u mreži, tako da Er Srbija u putničkom i teretnom saobraćaju danas leti do više od 80 redovnih i čarter destinacija u Evropi, na Mediteranu, Severnoj Americi, Aziji i Africi. Uvedene su i tri interkontinentalne destinacije – Njujork, Tjenđin i Čikago. Kompletno je obnovljena flota kompanije i trenutno je čine dva širokotrupna erbasa A330-200, 13 uskotrupnih aviona iz porodice erbas A320, kao i sedam turboelisnih ATR aviona za regionalne letove. Tokom nedelje u kojoj se obeležava jubilej kompanije, Er Srbija je premašila broj od 3,5 miliona prevezenih putnika od početka godine, a očekuje se da bi do kraja 2023. mogao da bude nadmašen i apsolutni rekord od četiri miliona prevezenih putnika u jednoj godini, što je više nego trostruko u odnosu na poslednju godinu pre pokretanja Er Srbije. U protekloj deceniji, srpska nacionalna avio-kompanija ukupno je obavila preko 310.000 letova i prevezla više od 25 miliona putnika.

Deset godina poslovanja Er Srbije obeležava se brojnim aktivnostima i unapređenjima, među kojima je modernizovanje veb sajta kompanije, uvođenje nove muzike za ukrcavanje u avione, kao i predstavljanje specijalne poštanske marke dizajnirane u čast desetog rođendana srpske nacionalne avio-kompanije, u saradnji sa JP Pošta Srbije. Pod sloganom „10 godina čuvamo vaše uspomene“, tokom oktobra, organizovan je niz promotivnih aktivnosti u više gradova širom Srbije, a za večeras je planirana i specijalna svetlosna instalacija na zgradi Kule Beograd. Er Srbija pripremila je još jednu novost u svom poslovanju, koja će biti poznata svima koji budu leteli srpskom nacionalnom avio-kompanijom počev od sutra.

„Proteklih 10 godina osnažile su nas za budućnost. Kao regionalni lider, otvaramo novu deceniju poslovanja. Sa najmlađom flotom u regionu, preko 1.400 zaposlenih i jasno definisanom strategijom održivog razvoja nastavljamo u još bržem ritmu, spremni da se prilagodimo svakoj promeni na tržištu, da poslujemo  profitabilno i konstantno unapređujemo uslugu u interesu naših putnika. Hvala svim putnicima koji su nam u proteklih 10 godina ukazali poverenje. Nadamo se da ćemo i u budućnosti zajedno stvarati uspomene“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

U 2023. godini, odnosno desetoj godini poslovanja, Er Srbija je oborila sve rekorde u broju realizovanih letova i destinacija do kojih kompanija leti. Od početka godine do danas, pokrenute su 22 nove destinacije i obavljeno je više od 36.000 letova. Preliminarni finansijski rezultati pokazali su da je u prvih pola godine zabeležen profit od 22,4 miliona evra, što je praktično na nivou profita za celu 2022. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -