14.9 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Zašto treba posetiti Moldaviju?

Kad se priča o turizmu, obično se pominju liste sa najposećenijim zemljama na svetu. Međutim, postoje i one druge zemlje, one koji turisti ili ne posećuju dovoljno ili ne posećuju uopšte, kao što je slučaj sa Ekvatorijalnom Gvinejom. Koja je to evropska država koju turisti (kao da) izbegavaju?

Sve više ljudi putuje i istražuje svet, ali većina u stvari posećuje uvek iste destinacije, često i u istom periodu godine. Postoje destinacije koje se posećuju uvek, nevezano da doba godine, kao što su Istanbul, Pariz ili Venecija, koje imaju problem sa prekomernim turizmom. Međutim, postoje i one druge zemlje, koje turisti ne posećuju. Koja je najmanje posećena evropska država?

Trećina međunarodnih putovanja se odvija u pet zemalja sveta. To su Francuska sa 90 miliona turističkih poseta, Španija sa 83.7 miliona, Sjedinjene Države sa 79.3 miliona, Kina sa 65.7 miliona i Italija sa 64.5 miliona poseta.

Najmanje posećena evropska zemlja je Moldavija. Ovu zemlju poseti svake godine nešto više od 11.500 turista. Ove nezaslužene brojke reflektuju politiku zemlje koja nikad nije uspela da značajnije razvije turizam. Nakon raspada Sovjetskog Saveza, Moldavija kao da je ostala zaboravljena u vremenu.

Moldavija se nalazi na jugoistoku Evrope, graniči s Ukrajinom na istoku i Rumunijom na zapadu. Iako se nalazi blizu Crnog mora, nema izlaz na njega, već je tipična kontinentalna zemlja.

Prostire se na 33.843 kilometara, ima 2.5 miliona stanovnika, a glavni krad je Kišinjev. Prestonica je puna brutalističkih socijalističkih zgrada i spomenika. U pitanju je jedna od najzelenijih prestonica, koja će vas oduševiti opuštenom atmosferom, velikim parkovima i zelenim površinama.

Pored svih kulturno-istorijskih sadržaja, Moldavija ima izuzetno blagu klimu, što je čini idealnom za posetu čak i u zimskom periodu godine. Poznata je kao zemlja sa odličnim vinima i vinskom kulturom, što je kod njih zaista duga tradicija.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Još jedan od aduta kojim bi mogli da privuku turiste jeste činjenica da je Moldavija jedna od najjeftinijih evropskih država. Pristojan smeštaj se može naći već za 15 evra, račun u restoranu nećete platiti više od 10 evra, a kafa ili pivo koštaju oko 1.3 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -