21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Slovenačka plaža među 50 najlepših na svetu

Internet stranica The Big 7 Travel je napravila listu 50 najboljih plaža na svetu. Na odličnom trećem mestu se našla i jedna zemlja iz našeg okruženja, u pitanju je Slovenija i Mesečeva plaža

Mesečeva plaža, zaliv u Strunjanu nedaleko od Portoroža i Prana, svrstana je na treće mesto najlepših plaža sveta. Ova plaža je izuzetno popularna, posebno zbog predivnog pogleda sa litica, i zbog svoje osamljenosti i romantičnosti. Nalazi su u istoimenom zalivu, pa je poznata i kao Mesečev zaliv.

Ova predivna plaža se nalazi u prirodnom rezervatu Strunjan. Najpoznatija je po svojim dramatičnim liticama, kristalno čistom moru i mirnom okruženju. Udaljena je od glavnih turističkih centara, što je čini idealnim mestom za one koji traže mir i prirodu. Strunjan je takođe poznat po svojim solanama i bogatoj flori i fauni, što dodatno doprinosi atraktivnosti ovog područja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terme Krka (@terme_krka)

Mesečeva plaža je omiljena kod domaćih turista, i to je jedan od retkih delova slovenačke obale gde je more često tirkizno. Mesečev zaliv je možda i najlepši u vreme zalaska sunca, jer litica dobija najfinije zlatnožute i ružičaste nijanse.

Za ovu plažu The Big 7 Travel navodi da se ne može pohvaliti tropskim povetarcem Kariba, ali da je obala očuvana i neverovatno lepa. Mesečeva plaža je uokvirena visokim formacijama stena istrošenim vekovima erozije koje zapljuskuje kristalno čista voda. Tu možete uživati u beskrajnom pogledu na Jadran sa jedne od nekoliko planinarskih staza koje vijugaju kroz rezervat ili se jednostavno opustiti na suncu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Na prvom mestu na listi se nalazi plaža Piha sa Novog Zelanda, a na drugom plaža Stokes Bay iz Australije. Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -