23.6 C
Belgrade
četvrtak, septembar 19, 2024

Merano – Grad u kom znaju kako treba živeti

Ovaj gradić u Italiji poznat je pre svega po wellness ponudi koju je iznedrila njegova planinska priroda i položaj. Međutim, on je mnogo više od toga, ovde možete naći sve što vam treba u životu za jedan dobar i kvalitetan život, bar na par dana ukoliko ga posetite

Opis grada Merano treba započeti ovako: to je mesto dobre hrane, još boljih vina, idilične prirode i mesto gde svež alpski vazduh budi sva čula. Ukratko, sve najbolje što vam treba u životu nalazi se na severu Italije, daleko od gužve i velikih gradova. Ovde život drugačije teče, i važe druga pravila. Merano nalazi se u području Južnog Tirola u pokrajini Trentino-Južni Tirol, a u njemu žive i Italijani i Nemci, i sve je na oba jezika.

Grad se najbolje upoznaje šetnjom, i to možete uraditi promenadom Tappeiner, jednom od brojnih staza Merana koja nudi odličan pogled na grad i na dolinu d’Adige, i ova promenada će vas voditi od centra grada obroncima Monte di Merana. U zavisnosti od godišnjeg doba, društvo će vam praviti borovi, masline, eukaliptusi, bambusi, magnolije, agave, aloje i mnogo toga, što govori činjenicu da je reč o kombinaciji alpske i mediteranske vegetacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inga B (@ingabaltus)

Merano se nalazi u dolini okruženoj planinama, pa se zbog svog položaja nalazi na odličnoj poziciji za različite aktivnosti. Ovde se nalazi odlična biciklistička destinacija za sve zaljubljenike u ovaj sport, što zbog same staze, što zbog nestvarne prirode. Ovaj kraj se može istražiti i pešačenjem, uživaćete u predelima Val d’Ultimo, Val Passiria, Val Venosta i Val Senales.

Celo područje u kojem se Merano nalazi poznato je po odličnim vinima, a vinogradi se prostiru gotovo do samog gradskog središta. Vinarska tradicija u Meranu je duga i važna, pa lokalno stanovnišnvo instistra da probate neka od vina kojima se ponose, kao što su Silvanac ili Rizling. Kvalitet vina i vinsku tradiciju ovog kraja potvrđuje i Merano Wine Festival, jedan od najpoznatijih i najprestižnijih vinskih festivala u Evropi.

Merano je ipak najpoznatiji po wellness ponudi, u samom centru grada pronaći ćete 52.000 kvadratnih metara termalnih spa užitaka u 25 spoljnih i unutrašnjih bazena, raznovrsnih sauna, i fitness centra. Terme Merano nude potpuno opuštanje na kraju dana punog istraživanja i aktivnog odmora, a posle svežeg alpskog vazduha i šetnje po planinama, trebaće vam sigurno.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ukoliko seodlučite da posetite ovaj planinski raj, nećete zažaliti, odmorićete se kao nikad do tada, a za kraj treba navesti da je i čuveni  Franz Kafka opisao Merano kao jedan od najlepših krajeva koje je ikad video.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -