Od kako su prve krajputaške pečenjare počele sa radom negde šezdesetih godina prošlog veka, srpsko pečenje je postalo nezaobilazni deo ovdašnje ugostiteljske ponude. Nažalost, objekti ovog tipa u Čačku, Mladenovcu i drugim pečenjarskim mekama, zbog neprivlačnog ambijenta i organizaciono – tehničkih nedostataka, dugo su bili (katkad i nezasluženo) veoma potcenjeni
Ipak, nakon što su se malo zasitili avokada, špargli i čija semenki, srpski gurmani se izgleda polako vraćaju hrani koja se vrti na ražnju. Sva ova priča tipa „ipak se okreće“ je za jednog od najvećih poštovalaca tradicionalne hrane i verovatno najtalentovanijeg srpskog šefa, Filipa Ćirića, bila motiv više da sa dugogodišnjim saradnikom, Stevanom Aleksićem, otvori pravu gradsku pečenjaru u centru Beograda.
Tako je na mestu vinskog bara Hrastovina, na Bulevaru kralja Aleksandra, prošle godine počela sa radom Gradska pečenjara Hrastovina, koja na meniju ima, pogađate, samo pečenje. U stvari ima tu i drugih specijaliteta poput sprže, tartara, pašteta, ovčijeg krem sira, mladog kajmaka, ruske i moravske salate, kupusa i svežih rotkvica, ali zvezda dana, a i večeri je savršeno pečeno meso, mekano i sočno sa hrskavom koricom.
Deserti i pića su svedeni, tradicionalni i fokusirani na slaganje sa ponudom hrane, a atmosfera u lokalu je živa i urbana, jer u Gradskoj pečenjari možete da uživate doslovno čitavog dana. Sve kreće od jutra i doručka uz komplet lepinju ili sendvič sa spržom, preko već pomenutih dnevnih đakonija, pa sve do večernjeg izlaska na zabavu sa muzikom uživo. Za kraj, moram da primetim da je Gradska pečenjara Hrastovina verovatno jedina pečenjara na svetu gde možete izvesti devojku na dejt, i to sa uspehom.
Pratite nas na našoj Linkedin, Facebook, Instagram i X stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.