23.2 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Francuska: Otvara se restoran u kome, kako kažu, nema zaraze

U Alzasu u Francuskoj, regionu koji je najviše pogođen pandemijom, otvora se restoran koji nudi jedinstveno iskustvo boravka bez mogućnosti zaraze kobnim virusom

Restoran La Maison des Tetes,  se nalazi u slikovitom Kolmaru, destinaciji koja je već nekoliko godina omiljena kod svetskih putnika. Upravo zbog toga su vlasnici restorana odlučili da otvore nešto sasvim posebno, radi se o svojevrsnoj transformaciji koja kombinuje i nauku i ugostiteljstvo.

Na samom ulazu u restoran nalaze se dezobarijere, a na svakom stolu bočica dezinfekcionog gela i meniji za jednokratnu upotrebu, što i nije neka novina. Međutim, kako bi iskustvo posetilaca podigli na bezbedan nivo, stolovi su u objektu podeljeni pleksiglasom, a u kuhinji je sve za jednokratnu upotrebu, od pribora do kuhinjskih krpa. Slavine su beskontaktne, a sve radne površine se redovno dezinfikuju.

Osim toga, restoran ima i tunel za UV dezinfekciju koji omogućava trenutnu dezinfekciju hrane, svaki tanjir prolazi kroz tunel i za sto stiže potpuno “očišćen” od svega što može loše da utiče na zdravlje ljudi.

Restoran je još uvek u fazi testiranja, ipak se radi o naučnom poduhvatu, a dosadašnji rezultati ispitivanja su izuzetno pozitivni.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -