6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Ozalj – odlična priroda, jedinstvena gradska priča i pravi domaćini

Ozalj se prosto mora voleti, i on na pravi način pokazuje kako se može i mora živeti dostojanstveno i polako, bez žurbe, bez stresa, onako kako to Gospod zapoveda

Ovaj gradić se nalazi na jednom posebno lepom mestu, izgrađen je na litici iznad reke Kupe, i on je mesto gde se i danas susreću prošlost i sadašnjost, što ga čini neverovatnom destinacijom. Ozalj je podignut između šumovitih brežuljaka i smaragdne reke koja se baš ovde blago dramatično spušta iz brdskog u ravničarski tok.

Ozalj je smešten u severo-zapadnom delu Karlovačke županije, na nekih 15 kilometara udaljenosti od granice sa Slovenijom. U gradu živi nešto manje od 7.000 stanovnika, a status grada je zasluženo dobio zbog svoje istorijske važnost.

Simbol grada je svakako zrinsko-frankopanski Stari grad, srce njegovog istoriskog razvitka i simbol zrinsko-frankopanskog duha. U samom gradu nema semafora, a poneki automobil, ako uspete da ga nađete, oteraće divni zvuk ptičijeg pevanja, inače omiljena muzika ponosnih meštana.

Do Ozlja se može stići sopstvenim automobilom, ili praktično bilo kojim prevozom iz svih gradova okoline, iz Zagreba možete stići omiljenim prevoznim sredstvom turista, turističkim vozom.

Ozalj je odlična destinacija za siti brejk, vikend je neko idealno vreme da se on upozna, kao i da se čuju njegove prave i rado slušane turističke, kulturno-istorijske i gastronomske priče koje srdačni meštani rado pripovedaju uz čašicu odlične domaće rakije. Ovde domaćini ne kriju svoju najveću tajnu, i dele je dobronamerno sa svima, ovde možete da naučite kako da živite i kako da budete srećni.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -