3.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Italija: Osnovana Akademija za zanatski sladoled

Artisan Gelato Academy „Alberto Pica“ je osnovana u cilju poboljšanja i zaštitite zanatlijskog i domaćeg sladoleda, kao i zaštite zanimanja proizvođača sladoleda

Alberto Pica je nova stvarnost u svetu sladoleda, i jedina institucija koja se bavi zanatskim sladoledom. Domaći sladoled, bez obzira na popularnost, nije imao zvaničnu standardizaciju kao proizvod.

U istorijskom trenutku u kom čak i prodaja sladoleda naglo pada, što uzrokuje pad nacionalnog prihoda u proseku za 40% u godini, rad Artisan Gelato akademije može predstavljati važnu prekretnicu. U suštini, zanatski sladoled o kom se toliko govori još uvek nema regulatorno priznanje i bori se da se uspostavi na tržištu.

Među ciljevima Akademije, osim pružanja obuke i praćenja italijanskih kompanija da se zajedno sa njima uključe na tržište, jeste i promovisanje kvalitetnog i dobrog sladoleda.

Akademija, koja trenutno broji 4200 članova, nudi obuku i kuseve za proizvođače sladoleda i za sve one koji žele da to postanu, kao i pomoć kroz demonstracije, degustacije, poslove i prakse.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -