16.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Ko kaže da Nemačka nema more?

Možda nije toplo i možda nije grčko, ali je ipak slano i ipak je more

Poznato je da Nemci u letnjem periodu uglavnom napuste svoju zemlju i odu na odmor u Italiju, Grčku, Španiju ili Hrvatsku. Međutim, globalna situacija sa koronavirusom ih je naučila da nema potrebe da napuštaju granice svoje zemlje ako žele kvalitetan odmor na plaži.

Ko kaže da Nemačka nema more

Baltičko more je pravo iznenađenje za sve turiste, naročito ako ne očekujete to što vam najsrdačnije nudi. Iako more možda i nije za kupanje tokom cele godine, vreme ume da bude ćudljivo, svaki deo dugih i belih peščanih plaža ipak bude popunjen u toplijim mesecima godine.

Ko kaže da Nemačka nema more

Od maja do septembra more je dovoljno toplo za kupanje, tada su temperature negde u rasponu od 25 do 35 stepeni Celzijusa. Bele peščane plaže prostiru se kilometrima duž obale mora, a tek poneki delovi su pošumljeni, pa plaža deluje potpuno odsečeno od ostatka kopna, i doprinosi osećaju dodatne izolovanosti.

Ko kaže da Nemačka nema more

Plaže su uglavnom peščane, prekrivene su najfinijim belim peskom, a Baltičko more miriše kao Mediteran, najverovatnije zbog vegetacije, u blizini nalaze borovi koji doprinose i zdravlju i aktraktivnosti lokacije. Samo neka od najpoznatijih mesta za odmor i letovanje, a ima ih zaista puno, su Prerov, Rostok, Hidenze, Rigen ili Travemunde. Bilo koja od destinacija da se odabere, neće biti greške.

Ko kaže da Nemačka nema more

Ako vas put ikad povede na tu stranu sveta, sigurno ćete uživati u takvoj strani Nemačke, bićete iznenađeni i kvalitetom plaža, i kvalitetom odmora. Nemačka i nije baš prvi izbor za letovanje, ali nikad se ne zna, možda baš ova zemlja bude nova evropska destinacija za letnji odmor.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -