11.1 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Zatvorena trećina svih svetskih destinacija

Pojava novih sojeva koronavirusa podstakla je brojne vlade da zaustave ublažavanje ograničenja putovanja, što se katastrofalno odražava na celu turističku industriju

Prema istraživanju Svetske turističke organizacije, UNWTO, više od 30% svih svetskih destinacija potpuno je zatvoreno za međunarodni turizam. Ovakva odluka posebno je primetna kod većine evropskih zemalja, ali i azijskih država, kao i država na Tihom okeanu.

Izveštaj UNWTO-a o ograničenjima putovanja daje sveobuhvatan pregled za 217 destinacija širom sveta. Iako su prethodni izveštaji pokazali pomak prema ublažavanju ili ukidanju ograničenja putovanja, najnoviji pokazuje kako je ozbiljnost epidemiološke situacije naterala vlade na malo drugačiji i ozbiljniji pristup.

Od početka februara, gotovo trećina, odnosno 32% svih odredišta širom sveta potpuno je zatvoreno za međunarodni turizam. Od toga je 38 najposećenijih destinacija neprekidno zatvoreno najmanje 40 nedelja.

Sve veći broj zemalja širom sveta sada od međunarodnih turista zahteva da po dolasku pokažu negativni PCR ili antigenski test, a 32% svih svetskih odredišta sada navodi takve testove kao svoj glavni uslov za međunarodne dolaske koji se često kombinuju sa obaveznim karantinom. Vakcina će biti, po svemu sudeći, jedini verodostojni argument u budućnosti koji će omogućiti turistima da ponovo putuju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -