18.5 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Beli medvedi kao hotelska turistička atrakcija

U gradu Harbinu na severoistoku Kine otvoren je hotel čije sobe i terase gledaju na ograđeni prostor sa belim medvedima. Da, pravim belim polarnim medvedima, dobro ste pročitali

The Polar Bear Hotel je ime hotela u prestonici provincije Helongđijang, koji je došao na jednu bizarnu i ne baš humanu ideju. U cilju promovisanja svog hotela, menadžment je napravio poseban ograđen prostor u kom su ugroženi beli medvedi smešteni na jedan potpuno neadekvatan i necivilizacijski način.

Centralni deo hotela je napravljen kao deo u kom se čuvaju beli medvedi, a oko njega se nalaze hotelske sobe i terase kako bi gosti u svakom trenutku dana i noći mogli da ih posmatraju.

Medvedi su tu da zabave goste, a sve organizacije za zaštitu životinja su odmah osudile zloupotrebu životinja. Na video snimcima se vidi da je životni prostor ovih ugroženih životnja bez leda, koji je sastavni deo njihovog prirodnog okruženja. Osim toga, ograđeni prostor u kom medvedi žive osvetljen je snažnim reflektorima koji se nikada ne gase.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -