20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Novi međunarodni pravilnik o zaštiti turista u vanrednim situacijama

Svetska turistička organizacija (UNWTO) priprema novi Pravilnik o zaštiti turista. Više od 100 zemalja, zajedno sa relevantnim međunarodnim organizacijama i vodećim poslovnim grupama, udružiće se kako bi uskladili standarde za pomoć turistima koji su se zatekli u vanrednim situacijama

Pravilnik o zaštiti turista ima za cilj pre svega vraćanje poverenja u međunarodna putovanja kako bi se turistička industrija što pre oporavila od posledica pandemije. Svetska turistička organizacija želi da ovim pravilnikom pruži smernice zemljama širom sveta o tome kako treba pomoći turistima pogođenim u hitnim situacijama.

Ovaj pravilnik će imati sedam ključnih načela koja će poštovati pravni poredak svih zemalja, kao i prava svih putnika, i očekuje se da bude usvojen do kraja godine.

Novi pravilnik o o zaštiti turista, uz predstavnike više od 100 zemalja, podržale su sve vodeće institucije kao što su UN, Evropska komisija, Međunardona organizacija za civilni saobraćaj, HOTREC, Međunarodna organizacija za standardizaciju, kao i ostale organizacije širom sveta.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -