20.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

HORES: Imunizacija radnika u ugostiteljstvu prioritet

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i predstavnici Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) složili oko činjenice da je od izuzetne važnosti da se svim zaposlenima u sektoru ugostiteljstva i turizma omogući imunizacija

Iz udruženja HORES ističu da je neophodan zajednički sertifikat o vakcinaciji zaposlenih, kao i o primeni zdravstveno-sanitarnih mera “Čisto i sigurno” u hotelima i restoranima u Srbiji.

Zbog globalne pandemije, putnici žele siguran, čistiji i održiviji turizam, a zajednički sertifikat o vakcinaciji bi u velikoj meri trebalo da olakša putovanja i deluje kao alternativa PCR testovima i merama karantina.

Svi zaposleni u hotelima i restoranima moraju biti imunizovani, odnosno vakcinisani, i to je samo jedan od zahteva domaćih i stranih turista, odnosno korisnika ugostiteljskih usluga. Na taj način svi potencijalni gosti mogu biti sigurni da će im uslugu pružiti ne samo u čistom i bezbednom objektu, već i da će usluge obezbediti  zaposleni koji su prošli kroz proces imunizacije.

HORES ističe da postoji značajno interesovanje za vakcinaciju među zaposlenima u ovoj industriji, i to je jedan od preduslova za  normalizaciju rada ugostiteljskog sektora.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -