6.1 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Grčka ublažava mere, dobre vesti za građane Srbije

Grčka je odlučila da 16. aprila počne sa ublažavanjem restiktivnih mera koje se pre svega odnose na međunarodne dolaske, odnosno na prijem putnika iz inostranstva. Među zemljama koje su na “zelenoj” listi se nalazi i Srbija

Prema pisanju grčkih medija, postepeno ublažavanje mera u Grčkoj podrazumeva „lakši“ odnos prema putnicima iz inostranstva kojima će biti maksimalno pojednostavljena procedura prijema. U tom cilju, u planu je otvaranje devet aerodroma za letove iz zemalja Evropske unije i još pet zemalja koje nisu članice EU, među njima se nalazi i Srbija.

Ova vest za sada nije zvanično potvrđena, ali imajući u vidu da vlasti žele uspešnu turističku sezonu, tako će najverovatnije i biti, pod uslovom da ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, što u Grčkoj, što u zemljama koje se nalaze na listi.

Turistička sezona kreće 14. maja, a do tada, prva faza podrazumeva da se dozvole letovi iz Evropske unije, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Izraela, ali takođe i iz Srbije.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -