Ova pre svega odvažna kombinacija nastala je kao proizvod kontinuiranog rada i eksperimentisanja dve lokalne gastronomije u Italiji
Čokolada sa ekstra devičanskim maslinovim uljem nastala je u Irpiniji, na jugu Italije, kao plod višegodišnjeg predanog rada majstora. Gianfranco Testa i Antonio Garofalo, idejni tvorci, ističu da ovaj proizvod odlikuje Intenzitet, postojanost, sofisticiranost i karakter.
Maslinovo ulje „Ravece“ i fina čokolada „Galeone“ spojili su se u fuziju neverovatnog ukusa, i nastala su dva proizvoda, maslinovo ulje sa čokoladom, i čokolada sa dodatkom maslinovog ulja.
Finalni proizvod je zahtevao rad i vreme, i najbitnije je bilo to da se pronađe tačka ravnoteže koja će poboljšati ukuse i karakteristike svakog sastojka, a da jedan ne prevladava nad drugim. Majstori ističu da je najbolja kombinovati ulje sa tamnom čokoladom.
Ekstra devičansko čokoladno maslinovo ulje „Ravece“, čiji je recept strogo poverljiv, u proizvodnju će krenuti do kraja godine u različitim formatima i sastavima, a čokolada će biti plasirana na tržište sledeće godine.