12.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Hrvatska: Za vakcinisane turiste nema karantina

Veliki broj evropskih turističkih zajednica priprema letnju turističku sezonu koja se po drugi put našla pod znakom pitanja zbog postojeće pandemije. Zemlje iz našeg regiona pokušavaju da nađu najbolji način koji bi omogućio turistima da neometano putuju i ulaze u zemlju, takav je slučaj i sa Hrvatskom

Hrvatska je jedna od nekoliko zemalja u Evropi u koje osobe vakcinisane sa obe doze vakcine protiv koronavirusa mogu ući bez obaveznog karantina, a negde i bez testa na virus. Treba istaći da je Hrvatska jedna od najtraženijih zemalja iz našeg regiona kad je u pitanju odmor koji omogućava mir i sigurnost.

Hrvatska je pokrenula i akciju “hrvatski otoci – COVID free zone“ u kojoj su predstavljena sva ostrva kao destinacije bez koronavirusa, u okviru koje se turisti mogu informisati o epidemiološkom stanju na svakom od njih.

Uskoro će svi vakcinisani turisti moći bez problema da putuju putovati u preko 20 zemalja, a trenutno je omogućeno putovanje bez ograničenja u Hrvatsku, Sloveniju, Poljsku, Grčku, Estoniju, Litvaniju, Rumuniju i Kipar.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -