6.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope 18. i 19. maja u Beogradu

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope SEAS (Southeast Europe Aviation Summit), najveća regionalna konferencija vazduhoplovne industrije, ove godine se, po treći put organizuje u Beogradu, 18. i 19. maja. Zbog epidemioloških mera događaj će se održati u online formatu i uživo će se besplatno prenositi na zvaničnom portali konferencije www.seas.rs

Na samitu učestvuju 42 govornika iz 27 kompanija koji će u dva dana predstaviti aktuelnosti iz sveta vazduhoplovne industrije i njenih civilnih i vojnih segmenata.

Zemlja-partner SEAS konferencije je Kanada, a konferenciju otvara novi ambasador Kanade u Srbiji, g-din Džajls Norman.

Na SEAS online konferenciji biće otvorene mnoge zanimljive teme, a moći ćete da saznate više o planiranom izgledu aerodromskog kompleksa „Nikola Tesla“, planovima dve novootvorene regionalne avio-kompanije, strategiji zapošljavanja MTU Srbije, letećem taksiju, helikopterskim programima i novim helikopterima za gašenje požara, reakcijama avio-industrije na korona krizu, kao i o nabavci i razvoju vojne vazduhoplovne tehnike i obuci vojnih pilota.

Od učesnika izdvajamo:
Fransoa Berioz, generalni direktor aerodroma Nikola Tesla
Predrag Todorović, direktor kompanije Air Montenegro
Stjepan Bedić, direktor nove hrvatske avio-kompanije ETF Airways
Žaklina Teofilović, HR direktorka  kompanije MTU Srbija
Piotra Kačor, direktor kompanije Avia Prime (novi vlasnik Jat Tehnike)
Boško Rupić, komercijalni direktor  Er Srbije
SEAS konferenciji će takođe prisustvovati i predstavnici kompanija:  Erbas, De Haviland, Embraer, Bel Helikopter, FerroECOBlast Europe i Pink Research and Development Center, u vojnom delu konferencije će učestvovati pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr. Nenad Miloradović i pukovnik doc. dr. Slaviša Vlačić, dok će o svemirskim istraživanjima više govoriti predstavnici kompanija Planet i Endurosat.

Sponzori konferencije su Erbas, Belgrade airport, MTU Srbija, Avia Prime, Embraer, De Havilland, Bel Helikopteri, cargo-partner, PRDC, Ferro Crtalic, Planet, Endurosat i drugi.

Konferenciju možete pratiti besplatno online 18. i 19. maja na  YouTube kanalu i sajtu Tango Six portala i sajtu konferencije www.seas.rs.

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope SEAS će se održati i ovog puta u organizaciji specijalizovanog portala za avio-industriju, Tango six.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -