9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Staro, dobro posluženje ili ketering

Nekad se podrazumevalo da ćemo na proslavi, bilo da je otvaranje izložbe, rođendan ili nešto treće, od posluženja imati nešto suhomesnato, ćevape, pite, rusku salatu, a kod malo maštovitijih domaćina punjena jaja ili kuglice sira sa nekim ukusom. Ribe će biti samo ako je posno, a ako je voće kombinovano sa slanim, to već znači da su neki stranci umešali prste. A onda je posluženje zamenio ketering

Ako danas u doba pandemije, ukucate u Guglu ovu reč, pojaviće se bezbroj firmi koje pružaju ketering usluge, a čak se i pekare i poslastičarnice oglašavaju. Svi to rade, ili se bar tako čini…

Catering nije samo dostava hrane

Engleska reč catering (kejtering) znači pružanje usluga hrane i pića na nekom događaju ili nekoj organizaciji (kao što je na primer avio-kompanija ili filmska ekipa). Ipak, sve je veća potražnja za keteringom, jer uz aktuelni ograničen rad ugostiteljskih objekata i staru želju za isprobavanjem različih kuhinja, tu je i stalni razvoj gastronomije, pa se shodno tome sve preslikava i na sve veću potrebu za korišćenjem ketering usluga.

Izazovi i zadovoljstva keteringa

Ketering je posao za koji je važna moć improvizacije. Nisu svi prostori prilagođeni pripremi i čuvanju hrane, ne znaju svi klijenti šta tačno hoće, a neki bi da im se u milimetar ispune svi zahtevi. Pored toga, zbog trenutne situacije i narastajuće konkurencije, izuzetno su bitni naizgled sporedni detalji, poput tačnosti i higijenskih uslova transporta hrane i pića. Zato je u čitavom procesu neophodna upotreba efikasnih dostavnih vozila, od kojih je naša peporuka RENAULT EXPRESS VAN.

Dobar imidž kompanije ili privatnog lica, najbolje se postiže dobrom hranom i pićem. I ne radi se više o količinama mesa, za to sada može da se ode i na Ibarsku magistralu, već o raznovrsnosti ponude, delikatnosti sastojaka, pripremi i neobičnim aranžmanima. Šefovi kuhinja sve više eksperimentišu, igraju se, spajaju nemoguće, a na nama je da to sve prihvatimo, zaboravimo na pitice i čajne kobasice i uživamo dok traje.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -