7.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Šaleška vrhunska gastronomija uz najlepši pogled

Priuštite sebi makar dan istraživanja Šaleške doline za otkrivanje posebnosti ovdašnjeg povrća, piva, divljači i začinskog bilja, a posle svega provedite veče uz opuštanje. U mogućnosti ste da i sami kreirate potpuno nova jela sa novim znanjem i sastojcima koje možete dobiti za vreme šetnje po odabranim mestima Šaleške doline

Ruralno područje Šaleške je svojom tradicijom uticalo na kulturu najmlađeg slovenačkog grada, Velenja i njegovu kuhinju. Lokalna i karakteristična jela, danas upotpunjuju originalni pristupi, nove ideje i kombinacije. Okušajte se i vi u svemu tome! Ojačajte povezanost svoje grupe, tako što ćete upoznati domaće sastojke i namirnice, a zatim ih iskoristiti za novo jelo po svom nahođenju.

U Šaleškoj dolini nalazi se više restorana sa izvrsnim kuvarima, a na turističkim i izletničkim gazdinstvima ili kod pčelara, takođe možete da probate nešto posebno. Uživajte u domaćim jelima i lokalnim delikatesima dok gledate na obor u kome pasu jeleni lopatari i mufloni ili na oslikane košnice. Prilikom obilaska vinskih puteva možete nazdraviti vinom, a tokom šetnje po okolnim selima možete otkriti i lokalno pivo. U kafanama i poslastičarnicama iznenadiće vas izvrsni lokalni čokoladni deserti. Ako želite nešto više, preporučujemo da probate jednostavne, a vrhunski pripremljene obroke koji inspirišu gurmane. Gde god da se smestite, vaša čula će biti opčinjena odabranim delikatesima  i to ne samo njihovim ukusom, već i specifičnostima okoline u kojoj ćete ih probati.

Za sve informacije se možete obratiti putem e-maila turizem@velenje.si ili potražite informacije na web stranici www.visitsaleska.si. Dobrodošli!

#ifeelsLOVEnia #visitsaleska

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -