6.2 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Hotel Grand Koper, novi život grada

Sa ciljem da začini turističku scenu u Kopru, hotel koji se nalazi u samom centru grada, potpuno je renoviran i otvoriće krajem maja svoja vrata svim ljubiteljima atraktivnog modernog dizajna

Nekadašnji Hotel Koper je preimenovan u Grand Koper, a vlasnici su inspiraciju za obnovu prvenstveno crpili iz same istorije zgrade. Takođe, želja im je da ga  centralna lokacija učini pravim središtem čitave koparske obale – ne samo za goste, već i za sve ostale. Potpuno novi izgled hotela upućuje na prošla vremena, ali ne možemo ga nazvati nostalgičnim, jer nema nagoveštaja retro stila. Zapravo u dizajnu je sve postmoderno i kao takav hotel može postojati samo u sadašnjoj eri. Postmodernizam se može videti u upotrebi modernističkih arhetipova 20. veka (tapiserije, zidne ploče, prostirke i tepisi, simboli razglednica i grafika, itd.), ali prilagođenih našem vremenu.

U ovom hotelu sa četiri zvezdice na raspolaganju je 60 apartmana koji su podeljeni u 8 različitih kategorija, a većinu soba odlikuje prekrasan pogled na more. Hotel će biti posebno interesantan za poslovne goste, kao i parove koji uživaju u izvrsnim gastronomskim iskustvima, jer je kulinarska ponuda uz izuzetnu lokaciju, ono čime se hotel naročito ponosi.

“Capra”, glavni hotelski restoran nudi izvrsna jela još od decembra 2014, ali i danas nastavlja da sledi svoje snove, jer je osoblje  posvećeno stvaranju nezaboravnih kulinarskih doživljaja za sve one koji žive za vrhunsku hranu i koji insistiraju na očaravajućoj atmosferi. Kulinarska zvezda vodilja restorana Capra je svežina namirnica koje dolaze i sa kopna i sa mora, i garantuje potpuno jedinstveno iskustvo, koje može da zainteresuje svakoga. Pored Kapre živi njena mlađa sestra koja se zove “Caprizza”. Ko ne obožava picu? Caprizza je nešto posebno, sastojci su iz Napulja, ali recept za izuzetnu picu znaju samo vlasnici.

Hotel je takođe pogodan za male poslovne događaje i grupe do 30 ljudi. Ako tražite mesto da iznenadite porodicu ili prijatelje, u restoranu Capra ili u klubu na spratu iznad, u privatnijem prostoru, obradovaćete ih nezaboravnim iskustvom. Pored toga hotel može pripremiti i savršenu proslavu venčanja s pogledom na obalu i specijalitetima od morskih plodova.

Kopar, najveći grad Istre poznat je po srednjovekovnim venecijanskim palatama, uvali Škocjan, u kojoj se nalaze stotine ptica, i po bezbrojnim fascinantnim događajima koji se ovde održavaju tokom cele godine, s naglaskom na sportska i kulinarska događanja. Uz strateški položaj hotela u centru grada Kopra, Grand ima privilegiju blizine i drugih lepih destinacija i iskustava, poput Trsta (20 minuta vožnje), Izole (5 minuta vožnje), Portoroža i Pirana (15 minuta vožnje), ergele Lipica (30 minuta vožnje), Škocjanske pećine (20 minuta vožnje) itd.  U svakom slučaju posetioci Kopra će biti očarani istarskim zaleđem koje nudi brojne pešačke i biciklističke staze, ljupka stara sela i prekrasne poglede.

Web adresa: www.grandkoper.com

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -