29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Kvarner, regija izobilja i gastronomije

Regija Kvarner, na relativno malom području, u jednoj slici ima mnogo priča, i to je ono što je čini jedinstvenom, savršenom kombinacijom primorja, ostrva i gorja. Opatijska rivijera, Crikveničko-vinodolska rivijera, ostrva Krk, Cres, Lošinj i Rab, kao i grad Rijeka sa okolinom, uz Gorski kotar, šumsko-planinski predeo Kvarnera, garancija su raznolikosti u svakom pogledu i u svako godišnje doba

Udaljen samo nekoliko sati vožnje od najvećih evropskih metropola Beča, Minhena, Milana, Budimpešte, Beograda, Ljubljane, Venecije…poziva na bekstvo od svakodnevice.

Autor: Antonio Pavela

Kvarner, regija izobilja i gastronomije

Destinacija je to magičnih plaža od kojih su mnoge uvrštene u sam vrh evropskih i svetskih lestvica, destinacija sa uzbudljivom gastro-scenom i autohtonim, lokalnim vinima, ali i prepuna izazova za aktivan odmor na otvorenom, kako na kopnu, tako i na moru. Aromaterapija na otvorenom zahvaljujući kombinaciji vetra, mora, mediteranskog bilja i blage mediteranske klime uz više od 200 sunčanih dana godišnje, olakšava disanje i znatno doprinosi dobrom fizičkom i mentalnom stanju. Upravo je sve to prilika za „resetovanje“ u 2021. godini.

Autor: Frank Heuer

Jer, ovde su vrata turizmu otvorena još u 19. veku. Nakon što je tim lekara i naučnika utvrdio neosporne blagodeti klimatoterapije i talasoterapije, carskim dekretom su prvo Opatija, a zatim Lošinj i Crikvenica proglašeni klimatskim lečilištima. Od tada pa do danas, tu su dolazile i uživale u rajskom ambijentu mnoge kraljevske glave, umetnici i elita iz sveta bogatih i slavnih…

Autor: Frank Heuer

Regija Kvarner oduvek je bila regija vrhunske gastronomije i izvrsnih vina, omiljena destinacija ljubitelja gastro-doživljaja. Tražite preporuku, jer ne znate što biste odabrali? Na Kvarneru ćete naći Mišlenove zvezdice i preporuke, Gault&Millau kapice, Falstaff preporuke i mnoge druge, kao i regionalnu oznaku kvaliteta „Kvarner Gourmet“ i „Kvarner Food“, koja vas upućuje na lokalnu ponudu, kvalitet i kreativnost šefova.

Hrvatska druga na listi najboljih destinacija, saznajte više.

U vinarijama sa oznakom „Kvarner Wines“ degustiraju se vina koja se proizvode od autohtonih sorti isključivo sa te mikrolokacije, a najpoznatije su sorte žlahtina od belih i sansigot od kvarnerskih crvenih vina. Pridodamo li tom vinu krčku pršutu, domaći sir, kvarnerske škampe, rapsku tortu, goranske šumske plodove i divljač, cresku janjetinu, te sve začinimo maslinovim uljem, preostaje na gastro-putovanju Kvarnerom samo još reći: „Prijatno i živeli!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -