28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Hrvatska druga na listi najboljih destinacija

Istraživanje je bazirano na osnovu nekoliko kriterijuma, a dobar deo se odnosi i na broj Instagram postova koji dolaze iz određenih gradova

Istraživanje koje je pokrenula kompanija Compare the Market je imalo zadatak da rangira najbolje gradove na svetu na obali za idealan odmor. Hrvatska je druga na listi najboljih destinacija za odmor, daleko ispred mnogo “poznatijih” svetskih i evropskih država.

Kriterijumi za odabir najboljih gradova su se odnosili na aktivnosti u gradovima, na broj restorana, plaža, na bezbednost, klimu, ali i na broj Instagram postova iz tih gradova.

Na prvom mestu se nalazi, pomalo očekivano, Dubai. Ovaj grad je opisan kao odlična kombinacija grada i plaža, i aktivnosti koje građanima obezbeđuje. Dubai je sigurno jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. U njemu se, između ostalog, nalaze i najluksuzniji hoteli na svetu.

Dukley Gardens, mesto koje ispunjava sve vaše želje, saznajte zašto.

Drugo mesto dele Dubrovnik i Valensija. Dubrovnik je opisan kao glavna turistička destinacija na Jadranu, sa bogatom istorijom i arhitekturom. Za Valensiju Compare the Market kaže da je to grad zlatnog peska i vrhunskih plaža, grad umetnosti i nauke, spoj modernog i tradicionalnog.

Lista deset najboljih gradova izgleda ovako, a sve gradove koji su rangirani možete pronaći na zvaničnoj internet stranici:

1. Dubai

2. Dubrovnik

2. Valensija

3. Alikante

4. Palma de Majorka

5. Hongkong

6. Honolulu

7. Barselona

8. Funšal

9. Limasol

10. Malaga

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -