21 C
Belgrade
sreda, jul 24, 2024

Turistička saradnja Srbije i Albanije

Delegacija Turističke organizacije Srbije, na čelu sa mr Marijom Labović, direktorkom, održala je danas u Palati Srbija sastanak sa delegacijom predstavnika turističkog sektora Republike Albanije na čijem je čelu ministar turizma i životne sredine gospodin Blendi Klosi. Ministar Klosi boravi u Srbiji na poziv Ministartstva trgovine, turizma i telekomunikacija

Sastanku su takođe prisustvovali predstavnici nacionalnih udruženja turističkih agencija Republike Srbije i Republike Albanije, kao i predstavnici turističkih agencija obeju zemalja.

Tema sastanka je bila dalje jačanje međusobne saradnje u oblasti turizma, koja je snažni zamah doživela upravo u doba pandemije kada su sve destinacije usmerene pre svega ka emitivnim tržištima regiona. Uočena je takođe potreba da se iskoristi momentum pozitivnih političkih i ekonomskih okolnosti u okviru regionalne saradnje, te da se stavi veći akcenat na kreiranje i promociju organizovanih programa putovanja u Srbiju za turiste iz Albanije i obrnuto.

Prihvaćen je predlog direktorke Turističke organizacije Srbije da se u saradnji sa predstavnicima turističke privrede obe zemlje izradi akcioni plan, kojim bi bilo obuhvaćeno kako kreiranje atraktivnih programa putovanja, tako i odgovarajuće promotivne aktivnosti kojima bi se podržali napori privrede u cilju povećanja turističkih kretanja u oba pravca.

Takođe je razmatrano kreiranje I promocija zajedničkih turističkih proizvoda Republike Srbije i Republike Albanije koji bi se plasirali na udaljenim tržištima zemalja kao što su Kina, Japan, SAD, Kanada.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -