22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Dopuna CIS-a u ugostiteljstvu i turizmu

Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turzimu biće bogatiji za dva nova programa, jedan deo se odnosi na turiste a drugi na turističke agencije

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je oglasilo tender za nabavku novih programa, odnosno za nadogradnju postojećeg sistema eTurista.

Prvi deo vezan je za integraciju sa APR-om kako bi bilo omogućeno preuzimanje podataka o turističkim agencijama iz njhovog Registra turizma, što podrazumeva njihovu visinu prometa, opšte uslove putovanja, bankarske garancije, brojeve računa u bankama, ugovore potpisane sa posredničkim agencijama, kao i broj prodatih aranžmana. Svaka turistička agencija dobiće svoje korisničke naloge u sistemu eTurista.

Ovaj dodatak treba da putniku omogući validnost garancije putovanja, a takođe i da upozori turističku agenciju o roku isticanja garancije putovanja kao i same licence.

Drugi deo odnosi se na prijavu ugostitelja za šemu dodele vaučera, sistem omogućava korisniku da podnese prijavu za dodelu vaučera. Potrebno je da ugostitelj pronađe obrazac prijave i unese potrebne podatke koje će sistem automatski ažurirati.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -