15.4 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Sezona u Španiji pod znakom pitanja

Španija u poslednje vreme beleži veliki broj novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog čega je došlo do naglog pada broja rezervacija turista. Prognoze turističkih radnika za nastavak sezone nisu ni malo optimistične

Zabeležen je nagli pad u rezervacijama stranih turista u Španiji, sve veći broj novozaraženih u ovoj zemlji zaustavio je turističku industriju, bar kad su strani turisti u pitanju. Iako su strani turisti trebali da na neki način „spasu“ turističku sezonu u ovoj zemlju, nih izgleda neće ni biti, bar ne dovoljno.

Ukoliko se takav trend nastavi, procenjeno je da će u odnosu na prošlu pandemijsku godinu dobit u turizmu biti veća za oko 24 milijardi evra, što je manje u odnosu na normalan period od 2019. godine za skoro 60 milijardi evra.

Ovakav scenario u Španiji niko nije očekivao, posebno što se relativno dobro sprovodi kampanja vakcinacije stanovništva. U cilju obuzdavanja dalje infekcije, pojedina područja i gradovi kao što su Katalonija, Valensija i Kantabrija su ponovo uveli noćni policijski čas.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -