24.3 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Novo ruho hotela Grand

U godini kada slavi 40 godina, čuveni hotel Grand će na najbolji način obeležiti jubilej značajan za Kopaonik i srpski turizam. Oslanjajući se na sve što je Grand do sada predstavljao i vrednosti koje su stvarane tokom godina, novo izdanje hotela biće istaknuto u jednom novijem, vanvremenskom stilu koji ne podleže kratkoročnim trendovima

Velike investicije koje prate brojne inicijative i napore u cilju razvoja ove destinacije, posebno u domenu letnjeg i kongresnog turizma, sa idejom da ova planina živi tokom cele godine, imale su efekta. Na tom putu, hotel Grand je oduvek bio predvodnik i jedan od glavnih činilaca razvoja. Zbog toga je posebno značajno što će upravo u godini kada obeležava 40 godina postojanja, hotel Grand dobiti novi izgled, nove sadržaje i potvrditi svoje zasluženo mesto na najpoznatijoj srpskoj planini.

Tim projektanata i dizajnera na čelu sa Aleksandrom Šavikinom ispred sebe ima projekat za ponos cele turističke destinacije, a njihov rad već je zablistao krajem prošle godine, kada je otvoren fine dining restoran Bacco u najpoznatijem hotelu Grand. “Glavna težnja u projektovanju novog enterijera bila je da nađemo balans između luksuznog dizajna sa pet zvezdica i želje da posetiocima pružimo udoban i topao prostor. Oslanjali smo se na sve što je hotel Grand do sada predstavljao, na vrednosti koje smo stvarali tokom godina, a koje smo odlučili da istaknemo i obučemo u jedan noviji, vanvremenski stil koji ne podleže kratkoročnim trendovima”, rekao je poznati arhitekta povodom najave novog izgleda hotela Grand na Kopaoniku.

Kapitalna investicija vredna 20 miliona evra, obezbediće sasvim novi luksuzni ugođaj gostima ovog kultnog hotela. Radovi intenzivno traju od aprila i obuhvataju rekonstrukciju svih javnih prostora i sadržaja za goste. Prepoznatljivi prostor recepcije i autentičnost lobby bara koji je generacijama bio omiljeno mesto okupljanja dobiće potpuno novi izgled uz mnoštvo atraktivnih i inovativnih materijala i detalja kojih nemamo prilike da viđamo često kod nas. Novo ruho neće zaobići ni restorane, a kada je reč o gastronomiji, otvaranje prvog fine dining restorana na Kopaoniku prošle zime samo je uvertira u ono što gosti mogu da očekuju u novim restoranima i barovima. Najbolji lokalni ukusi kombinovaće se sa inovativnim pristupom i poslednjim kulinarskim trendovima koji slave zdrave, kvalitetne sastojke i hranu koja inspiriše.

Posebno se izdvaja spa segment, na koji je stavljen značajan akcenat i za čiju izgradnju je angažovana eminentna kompanija koja stoji iza najboljih alpskih spa centara. U okviru novog spa koncepta birani su najpoznatiji svetski brendovi u domenu spa kozmetike, koji su kombinovani sa prirodnim lokalnim sirovinama i manufakturama koje će u limitiranim serijama proizvoditi originalne proizvode za potrebe luksuznih spa tretmana. Sve ovo pozicioniraće hotel Grand kao jedinstvenu hotelsku destinaciju gde će gosti moći da iskuse unikatne spa rituale ispirisane i kreirane na osnovu lokalnih uticaja. Osim toga, u planu je proširenje spoljnjeg bazena što će gostima pružiti još kvalitetniji ugođaj.

Moderna podzemna garaža, koja je takođe deo velikog projekta rekonstrukcije, na najefikasniji način rešiće pitanje parkinga za sve goste, a na raspolaganju če biti i garažna mesta za električna vozila. Posebnim luksuzom odisaće novi „Residences“ deo koji će obuhvatati privatni spa centar, garažu, recepciju i sve druge sadržaje potrebne za apsolutni komfor i vip tretman gostiju.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -