3.4 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Šaleška, blagostanje tokom cele godine

Ukoliko tražite neka nova i zanimljiva mesta za odmor, onda svakako morate posetiti Šalešku dolinu, koja uvek iznenadi na poseban način. Šaleška sa svojom bogatom istorijom, ukusnom kuhinjom i sjajnim jezerima sa mnoštvom mogućnosti za uživanje, je okružena i predivnom prirodom na koju sve vreme imate najatraktivniji pogled. Svaka zemlja ima neki svoj šmek, ali Slovenija je bez dileme jedna od najboljih destinacija za zdravlje i dobar osećaj

Provozajte se biciklom među brežuljcima, šumama, rekama i jezerima po mnogobrojnim stazama navedenim u katalogu i aplikaciji ili biciklističkim autobusom krenite po nove izazove u susedna područja. Od jezera koja Šaleškoj dolini daju poseban karakter, do panoramskih i lako dostupnih odredišta, vode vas raznovrsne staze za šetnju, kao i tematske i pešačke staze.

Velenje, Šoštanj i Topolšica gradovi su i mesta koja lako možete istražiti laganom šetnjom od jedne do druge znamenitosti, do jezera i okoline ili do reke, potoka, šume. Tokom šetnje, takođe možete otkrivati kulturnu i prirodnu baštinu područja. Potražite najzanimljiviju vođenu šetnju za sebe i odaberite svoju planinsku stazu. Šetače i planinare na poglede na dolinu, osim pojedinih vrhova kao što su Smrekovec i Paški Kozjak ili vrhovi koji okružuju Vinsku Goru pozivaju delovi šaleške planinske staze, planinska obilaznica “Putevima Vinske Gore” kao i Trška staza duž nekadašnjih granica Šoštanja.

Ako vas u iskušenje ne dovode usponi u visine, Šalešku dolinu možete upoznati putem tematskih poučnih staza. Mnoge od njih izvrsna su inspiracija za decu i porodice. Popularnost pojedinih staza je dobar dokaz njihove lepote i pristupačnosti, ali će biti najbolje da izaberete one koje odgovaraju vašoj spremnosti i vašim interesima. Istražite vrhunske staze i ocenite ih sami.

Velenjska plaža, rekreacijsko područje uz jezera, izvrsna je polazna tačka za ljubitelje raznih vodenih  sportova. Tamo možete surfati na dasci ili jedriti, supati, veslati, plivati ili čak probati vožnju pletnom. Međutim, ako volite izazove, otkrijte leti najzahtjevniju stazu za penjanje u Sloveniji i treking po kraškoj špilji, a zimi prirodna klizališta i manja skijališta.

Kad god dođete u Šalešku dolinu, možete očekivati originalan doživljaj.

Za sve informacije se možete obratiti na e-mail turizem@velenje.si ili ih potražite na web stranici www.visitsaelska.si. Dobrodošli!

#ifeelsLOVEnia #visitsaleska

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -