17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Epidemiološka situacija u Budvi vrlo složena

U Budvi rekordan broj gostiji, turistički radnici zadovoljni, a zdravstveni stručnjaci ističu da je epidemiološka situacija vrlo kompleksna

Prema podacima Turističke organizacije Budva, u gradu trenutno ima skoro 70.000 registrovanih gostiju, što je 94% u odnosu na isti period 2019. godine.

Metropola crnogorskog turizma, Budva, se nalazi na drugom mestu po broju novooboljelih na celoj teritoriji Crne Gore. Svakodnevno se testira veliki broj ljudi, ali postoji realna bojazan od moguće zaraze jer u gradu ima puno turista.

Vlada Crne Gore je donela dobru odluku da otvori granice svoje zemlje turistima, i na taj način je dozvolila ljudima da rade, kako bi se ekonomija zemlje donekle oporavila. Sve epidemiološke mere koje su donesene su minorne i neophodne.

Crnogorsko promorje živi od turizma, i propuštanje turističke sezone može ozbiljno ugroziti egzistenciju građana. U kolektivnim smeštajima od ukupnog broja turista ima skoro 17.000, dok je ostatak njih u privatnim smeštajima, što jasno govori da je u Budvi trenutno špic sezone, istakla je direktorka TO Budva Maja Liješević.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -