10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Nove epidemiološke mere u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su zbog pogoršanja epidemiološke situacije donete nove restriktivne mere koje podrazumevaju da se u tu zemlju može ući samo uz jedan od četiri dokaza, prelazak granice iz zemalja okoline ostaje nepromenjen

Turistima je ulazak u Crnu Goru moguć samo ukoliko imaju jedan od četiri uslova, dokaz o vakcinaciji negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dokaz o preležanoj bolest ili negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Sve osobe koje nemaju dokumentaciju ili ne ispunjavaju uslove imaće mere obaveznog karantina od 14 dana, koji je moguće prekinuti nakon šest dana od ulaska u Crnu Goru ukoliko se dokaže da osoba ima negativan nalaz PCR testa.

U Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Severne Makedonije, istakao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Osim toga, sve proslave i zabave koje se organizuju u ugostiteljskim objektima je moguće održati uz posedovanje makar jednog od dokaza iz Nacionalne digitalne kovid potvrde koju moraju da poseduju i organozatori i gosti događaja. Muzika je takođe zabranjena u svim ugostiteljskim objektima.

Mere će trajati najmanje do 10. septembra.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -