10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Crna Gora pooštrila epidemiološke mere

Nove mere u borbi protiv koronavirusa već su stupile na snagu i trajaće najmanje do 24. septembra

Kako navodi b92.net, od 14. septembra ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica, računajući i državljane Crne Gore i strance, ispunjavaju jedan od neohodnih uslova:

– da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dve doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi;

– da osoba poseduje negativan PCR test na kovid 19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;

– da osoba poseduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice, izjavila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

U Crnu Goru bez ikakvih uslova ulaze osobe mlađe od 18 godina, i ta odluka važi za sve.

Sve proslave i okupljanja, kao i sportski događaji koji se održavaju u zatvorenom prostoru, moguće je organizovati uz uslov da prisustvuje do 100 ljudi pod uslovom da ispunjavaju jedan od uslova iz Nacionalne digitalne kovid potvrde.

Broj prisutnih gostiju na terasama i u baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti i zaposleni moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova. Ista pravila se odnose i na ulazak u diskoteke i noćne klubove, kao i za ulazak u tržne centre.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -