17.1 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Krađa peska sa plaže se kažnjava

Najbolji letnji odmor za mnoge tokom toplih meseci čini more, lepe i peskovite plaže. Upravo se taj pesak sa plaža mnogim turstima čini kao idealan suvenir za poneti, kako bi ih podsećao na lepe trenutke provedene na toj plaži. Da li je to zaista neophodno?

Uspomene vezane za lepe odmore provedene na plažama mnogi žele da “sačuvaju” od zaborava tako što će poneti sa sobom malo peska. Upravo taj problem ima Sardinija, poznata po svojim prelepim plažama. Vlasti su odlučile da prekinu ozbiljan problem sa lošim delovanjem tursita na okolinu i ignorisanjem upozorenja da se plaže ostavljaju netaknutim, i uvela drakonske kazne za nepoštovanje mera.

Ukoliko vas uhvate da u rancu, kesi, flaši ili bilo čemu nosite pesak ili školjke sa plaže, možete platiti kazne koje variraju od 500 do 3.000 evra. Tako visoka kazna, od 3.000 evra, je napisana turistima koji su uhvaćeni na aerodromu sa četiri kilograma peska sa različitih plaža.

Naravoučenije: suvenire kupujete u prodavnicama suvenira, neka to bude neki magnet za frižider, razglednica ili marama, nemojte nositi pesak, skupo može da vas košta.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -