6.4 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Tajland ostaje zatvoren za turiste

Vlada Tajlanda je planirala da 1. oktobra otvori svoj glavni grad i nekoliko drugih ključnih destinacija za strane turiste, i za tu priliku je pripremila poseban program mera. Prognoze su bile loše, predviđanja nisu ni blizu realnosti pa ova zemlja ipak ostaje zatvorena za međunarodni turizam.

Iako su predviđanja vlasti ove izuzetno posećene zemlje bila pozitivna, Tajland će morati da sačeka sa otvaranjem zemlje za strane turiste. Tajland, zemlju koju poseti preko 40 miliona turista svake godine moraće da odloži turističku sezonu.

Otvaranje Tajlanda za međunarodne turiste je odloženo do daljnjeg, populacija ove zemlje nije ispunila predviđene ciljeve vakcinacije koje su zadale vlasti. Za sada se zna da će jedino biti otvoreni gradovi u kojima je stopa vakcinacije prešla 70%, a među tim gradovima nije Bangkok, jedna od najposećenijih destinacija na svetu. Prema podacima, do sada je samo 44% stanovništva Bangkoka primilo obe doze vakcine.

Novi plan je daleko od dostizanja turističkog proseka, prema njemu oni planiraju da dočekaju samo milon turista do nove godine, što je neverovatan udarac za ekonomiju te zemlje.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -