4.3 C
Belgrade
četvrtak, 1 decembra, 2022

Raj u Italiji za 1 evro

Ukoliko se i odlučite na takav korak, morate znati da život u selu podrazumeva dosta posla, naročito u ovakvom gde su kuće u prilično lošem stanju. S druge strane, kuće su velike i prostrane, imaju terase i balkone i veliki potencijal, kako za život, tako i za neki turizam u budućnosti

Još jedno selo u Italiji je ponudilo kuće po simboličnim cenama kako bi privuklo nove stanovnike, a ovog puta je u pitanju selo Pratola Pelinja koje je od Rima udaljeno nešto manje 150 kilometara.

Lokalne vlasti sela Pratola Pelinja prodaju oko 250 kuća po ceni od samo jednog evra u nadi da će privući nove stanovnike koji će ih renovirati i u njima živeti. Selo se nalazi u regiji Abruco blizu Apenina, u blizini poznatih italijanskih skijališta, dok i Rim nije posebno daleko.

Cilj vlasti je jednostavan, oni žele da ponovo dovedu ljude u selo, da ruralni kraj ponovo zablista nekadašnjim sjajem. Postoje i određeni uslovi, svi oni koji se odluče na dolazak u selo imaće pune ruke posla, kuće treba obnoviti i urediti, a i za to su pripremili određene pogodnosti. Ukoliko i pruhvatite ponudu, imaćete šest meseci da se prijavite sa planom za renoviranje, u suprotnom sledi kazna od 10.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -