22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Putnici i dalje oprezni

Na osnovu istraživanja Barometra o međunarodnim putovanjima, može se zaključiti da su planirana putovanja u Evropi u periodu septembar – decembar ove godine i dalje daleko ispod proseka koji se obično beleži

Ovi rezultati pokazuju da su putnici i dalje jako oprezni oko poseta evropskim destinacijama sve dok postoje zabrinutosti oko infekcije koronavirusom. Međutim, s obzirom da se stopa vakcinacije u celom svetu poboljšava, veći je i apetit putnika za putovanjima.

Evropska komisija za putovanja (ETC) je istakla da putnici još uvek oklevaju da razmotre putovanja po Evropi, i da su za sad ključne destinacije Kanada, Kina, Japan, Rusija i SAD. Gledajući prema 2022. godini, imperativ je implementiranje usklađenijih pravila putovanja u Evropi i globalno kako bi se stvorili jasni i definisani uslovi za putnike. Kampanje vakcinacije napreduju, vreme je da se fokus sa rizične zemlje prebaci na rizičnog putnika, ističu iz ETC.

Zemlje zapadne i srednje Evrope i dalje su najpopularnije lokacije kod međunarodnih putnika, i oni biraju zemlje koje su pokazale dobro upravljanje pandemijom, kao i destinacije na kojim su manje gužve.

Više o izveštaju pronađite na zvaničnoj internet stranici.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -