9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Nove mere u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je zbog velikog broja zaraženih koronavirusom doneta odluka da se od 15. novembra uvede obavezna upotreba kovid potvrda, a od danas se dodatno ograničavaju okupljanja građana

Kako bi se sprečilo širenje zaraze potrebno je delovati u tri pravca, neophodno je postizanje veće vakcinisanosti stanovništva, ograničavanje okupljanja i postizanje što veće sigurnost prilikom obavljanja poslova i svakodnevnih stvari koje se mogu ograničiti, izjavio je na konferenciji za medije načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Upravo zbog toga, potvrda o vakcinaciji, preležanoj bolesti i negativan test od sredine novembra će biti obavezan za sve zaposlene u državnim i javnim službama, kao i za građane koji će se koristiti usluge ovih službi. Kovid potvrda će biti obavezna za ugostiteljske objekte, kafiće, restorane, teretane i sportske centre u zatvorenom samo ako brojke novozaraženih nastave da rastu.

Nove mere takođe znače zabranu svih javnih okupljanja u zatvorenim prostorima iznad 50 osoba, osim onih na kojima su osobe koji imaju kovid potvrdu, ali od sada je obavezno i nošenje maski i održavanje fizičke distance.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -