17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Od danas nove mere u Sloveniji

Kako bi ograničila naglo širenje zaraze, vlada Slovenije je donela niz novih restriktivnih mera, ali se nije odlučila za zatvaranje zemlje koje preporučuju stručnjaci u zdravstvu, čiji su kapaciteti za kovid pacijente na ivici izdržljivosti

Nove mere, izeđu ostalog, uključuju skraćivanje radnog vremena lokala i zabranu okupljanja ljudi koji nisu članovi istog domaćinstva, a granica za osobe koje moraju imati PCT (preboleli, vakcinisani, testirani) potvrde spušta se sa dosadašnjih 15 na 12 godina. Kovid potvrde smatraće se validnim samo uz lične dokumente.

Ugostiteljski lokali će raditi, radno vreme im se skraćuje do 22 sata, a goste će osoblje smeti da služi samo za stolovima i uz odgovarajuću distancu. Za svakog gosta potrebno je osigurati najmanje 10 kvadratnih metara prostora.

Do daljnjeg se zatvaraju noćni klubovi i diskoteke. Na javnim kulturnim i sportskim događajima posetioci moraju biti na sedištima, uz odgovarajući razmak. PCT i maska obvezni su i za učestvovanje u verskim događajima. Ove mere biće na snazi sve dok broj obolelih od koronavirusa bude visok.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -